ЗА НАС

Биокамини ФРИА е основана през 2008 г като търговско име на Фриг ЕООД. За тези години ние успяхме да се наложим като едни от малкото, чиито продукти са съчетание от функционалност, икономичност и гъвкавост. Нашата цел е да представим на българския пазар биокамините – модерен и бързо навлизащ в Европа и света продукт.

Векове наред огнището е символ на дома, уюта и топлината. Като модерна негова интерпретация камината може да се възприеме за сърцето на всеки дом. Различните разновидности, стилове и модификации, през които тя преминава не променят значението и функциите й. Тя е онзи специфичен елемент, който създава неповторима атмосфера. В съвременния свят към камината се отправят все по-комплексни изисквания. Тя трябва да бъде с модерен дизайн, отговарящ на вътрешния интериор на дома. Да запазва прекия визуален контакт с огъня, но същевременно да използва икономични и екологични източници за топлина.

Нашата цел е да представим на българския пазар биокамините – модерен и бързо навлизащ в Европа и света продукт.
Ето защо се обърнахме към биокамините като източник на топлина, уют и романтика за Вашия дом. Те са икономични, практични, стилни, с красив дизайн, лесно достъпни за всеки, използват за гориво екологично чист продукт, не отделят дим и опасни за здравето вещества, нямат нужда от комин, като дори могат да подпомогнат домашния бюджет. Този комплекс от предимства ги прави много ефикасни и атрактивни. Биокамини Фриа се наложи като лидер на българския пазар – благодарение на сплотения ни тим от архитекти, инженери и изпълнители.

Ние предлагаме на своите клиенти не само с продукти от водещи европейски производители, но и сме единствената засега фирма на нашия пазар с биокамини изцяло проектирани и произведени в България. Можем да се похвалим с единствения специализиран шоурум на балканския полуостров, където могат да се видят над сто изложени модела от различните типове – стенни, стоящи, класически, биокамини за вграждане, различни горивни камери, горивни клетки и аксесоари.

Биокамини Фриа се наложи като лидер на българския пазар – благодарение на сплотения ни тим от архитекти, инженери и изпълнители.

Съобразявайки се с най-новите технологични тенденции свързани с автоматичните горивни камери и камини с дистанционно управление на пламъка, решихме да си сътрудничим със световноизвестните производители Ebios-fire, GlammFire и Planika, като станахме техни официални представители за България. Произвежданите от тях биокамини за мнозина са символ на елегантен и модерен начин на живот, а успехът им се дължи на уникален продуктов дизайн в комбинация с високо качество на изпълнението и вложените материали. Всеки модел има свой собствен стил и неповторима елегантност за разнообразен интериор.
Като модерна разновидност на камините предлагаме и най-новата технология за огнен ефект: MagicW-fire.


Заповядайте в шоурума на Биокамини Фриа, за да разгледате моделите и да научите още много полезни и интересни факти.
С удоволствие ще Ви помогнем да изберете най-подходящата биокамина за Вас!

Кратка история на Биокамини ФРИА

2008

В град София се създава Биокамини ФРИА

Август 2010

Стартира първата уеб-страницата на Биокамини ФРИА

Октомври 2010

Официален представител на Höfer Chemie® за България

10 Октомври 2010

Сред много гости и приятели официално е открит шоурума на Биокамини ФРИА в София

Ноември 2012

Изработена е първата камина по индивидуална поръчка за клиент, създадена изцяло в България

Януари 2013

Oфициален представител за биокамини на Kratki® за България

2014

Биокамини ФРИА става официален представител на едни от най-големите производители на биокамини в света – ebios-fire, Planika Fires и GlammFire.

Април 2016

Уеб-страницата е изцяло обновена и модернизирана, отразявайки духа на предлаганите продукти

Август 2017

Официален представител на Cocoon Fires за България

11Години опит
4000Доволни клиента
250Индивидуални проекта

Какво казват хората за нас?